In Rekken hebben dit voorjaar een oprit in combinatie met de voortuin gesloopt en weer opnieuw aangelegd inclusief de oprit. De aanleg voortuin hebben we deels met oude materialen gedaan. Door het werken met natuurlijke materialen zoals eiken palen, gebakken klinkers, en veldkeitjes is het een mooie kleurencombinatie.

De veldkeitjes liggen in een mix van scherp zand en cement hier worden het geheel ook mee ingewassen. Door het inwassen met zand en cement liggen de veldkeitjes vast. U kunt er nu rustig over heen lopen zonder dat ze los gaan zitten.

Heel vroeger werd dit gedaan door de veldkeitjes in de keileem te straten zodat ze dan stevig en vast lagen. Maar de keileem is moeilijk te verkrijgen en zal daardoor een dure oplossing zijn.

Gebakken klinkers zijn kleurvast dat wil zeggen dat de kleur van de klinkers over 20 jaar nog hetzelfde zal zijn. De klinkers hebben de kleur door de natuurlijk gebruikte grondstof en geen toegevoede andere kleurstof. Gebakken klinkers zijn van klei en hebben een lange levensduur, ze zijn slijtvaster dan betonklinkers.

In overleg met opdrachtgever wordt er een beplantingsplan of een beplantings keuze gemaakt. De kleur, opbouw en de wensen van de opdrachtgever spelen hier een grote rol in. We kunnen ook enkel leveren en des gewenst alleen de beplanting uitzetten zodat u alleen maar hoeft te planten.

Aanleg Voortuin:

Voor de aanleg voortuin In deze tuin is hergebruik het codewoord geweest we hebben namelijk:

  • Veldkeien tussen de koperslakkeien gebruikt
  • De oude gebakken klinkerkeien in het oprit zijn opnieuw gebruikt
  • Oude eikenhouten palen dienen als pergola.